Hoe zet je iemand uit je hoofd?

Niks is frustrerender dan een persoon die je niet uit je hoofd kan zetten. Je denkt bijvoorbeeld aan een persoon met bepaalde gevoelens wat eigenlijk niet helemaal juist is. Dit kan bijvoorbeeld je ex zijn, je leraar of de partner van je vriend- of vriendin. Alleen hoe vergeet je je ex? En hoe onderdruk je jou gevoelens voor de partner van je vriend- of vriendin? In dit artikel leg ik uit wat je moet doen met deze gedachtes.

Bepaal wat je ermee wilt doen 

De eerste stap is een stap die best voor de hand liggend is. Bepaal namelijk wat je wilt met die persoon. Wil je bijvoorbeeld weer terug naar je ex of niet? En wil je deze gedachtes weg hebben of juist koesteren? Het accepteren van wat je met de gedachten wilt bereiken kan voor veel rust zorgen. 

Denk bij het bepalen wel logisch na en wat de voordelige en nadelige effecten zijn. Als je eenmaal een beslissing hebt gemaakt is het vaak lastig om er nog uit te komen.

Zorg voor afsluiting

Wanneer je hebt bepaald dat je de gedachten van die persoon uit je hoofd wilt zetten is het belangrijk om aansluiting te zoeken. Wanneer we onbewust aan een persoon denken komt dat omdat we een bepaalde vragen in ons hoofd hebben. Bijvoorbeeld waarom je ex-partner bij je weg is gegaan of waarom die persoon niet aan jouw verwachtingen heeft voldaan? Zorg er daarom dat je antwoord krijgt op die vragen die zich afspelen. 

Is het nou niet mogelijk om hier antwoord op te krijgen? Accepteer dan dat je nooit het antwoord gaat vinden. Zoek dan afsluiting en blijf niet hangen in die gedachtes. 

Ontloop die persoon

Een stap die niet altijd even makkelijk is, vooral niet als het iemand is die je ziet in het dagelijks leven. Maar probeer een tijdje geen contact op te nemen met die persoon en vraag aan vrienden en familie of ze die persoon zo min mogelijk willen benoemen. Je zal dan al snel gaan merken dat de gedachten aan die persoon snel weg gaan. 

Zorg er daarnaast voor dat je geen spullen hebt die je aan die persoon doet denken. Gooi bijvoorbeeld die ene foto weg, blokkeer hem op social media of verwijder die persoon zijn nummer. Op die manier krijg je geen onbewuste gedachten aan die persoon

Denk aan jezelf

Iemand uit je hoofd zetten kan veel energie en emoties van je vragen. Zorg daarom voor veel afleiding. Terwijl die andere persoon hier waarschijnlijk geen last van heeft. Je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor je geluk. Ga daarom bijvoorbeeld lekker een drankje doen met je vrienden of zoek een nieuwe hobby. Door je gedachten op iets anders te zetten, zal je al snel merken dat je die persoon gaat vergeten.